dimarts, 14 de juliol del 2009

Pa d'olives i orenga

Aquesta és la segona recepta que vaig preparar pel sopar de bruixes i que va tenir molt èxit per la seva originalitat i la presentació doncs, com veieu a la fotografia, vaig fer panets individuals en forma de nus. La molla era molt flonja i es notava perfectament el contrast tant mediterrani de la barreja d'olives i orenga tot i que he de dir que la recepta original portava farigola i no orenga.

Tot seguit us penjo la recepta tal i com es planteja en el receptari

Nº 1. PAN DE ACEITUNAS Y TOMILLO
INGREDIENTES:
· 200 g. de agua.
· 50 g de aceite
· 2 cucharaditas de sal.
· 1 Cucharadita de azúcar
· 2 sobrecitos de levadura de pan en polvo o 30 g de levadura fresca de panadería.
· 450 ó 500 g de harina aproximadamente.
· 150 g de aceitunas negras, sin hueso

PREPARACIÓN:
Trocee las aceitunas unos segundos en velocidad 3 y ½. Saque y reserve.
Vierta el vaso de agua, el aceite y el azúcar y programe 1 minuto, 40º velocidad 2. Eche la levadura y programe 15 segundos en velocidad 4. Agregue la harina y programe 15 segundos en velocidad 6. Añada las aceitunas reservadas, el tomillo y la sal, y amase en velocidad Espiga durante 2 minutos.
Retire la masa del vaso con las manos embadurnadas en aceite y termine de unirlo con las manos. Ponga la masa en un molde de plum-cake grande o en otro a su gusto, píntelo con aceite y déjelo reposar, cubierto con un paño, hasta que doble su volumen.
A continuación hornéelo a 180º de 25 a 30 minutos.
Nota: Si no tienes aceitunas sin hueso, ponga en el vaso 200 g de aceitunas con hueso y programe 30 segundos en velocidad 2 y ½ para que se desprenda la carne. Separe los huesos y reserve.

A mi, el temps de forn no em va quadrar massa i un cop passats els 30 minuts a 180º, vaig apujar el forn a 200º i encara els vaig coure 1/2 hora més i van quedar perfectes

A més és una recepta fàcilment adaptable per fer-la a mà si no es té la Thermomix

11 comentaris:

ELS PEIXOS ha dit...

El Pa d´olives, el meu preferit..
Una abrasada.

Mònica ha dit...

Hola Dolors,
Doncs ja saps el que has de fer, a provar-lo!
Ptons.
Mònica

Gemma ha dit...

Mmm.... ja m'imagino l'oloreta d'orenga i olives que sortia de la cuina mentre es feia el pa al forn...

zer0gluten ha dit...

A mi los panes aromatizados o con trocitos me vuelven loca. Cuando salgo a comer siempre me gusta que nos ofrezcan distintos tipos de pan. Como en casa por la celiaquía de Martín y porque me gusta cuidar la linea se come poco pan, pues cuando salgo me apetece.
Desde luego los tuyos tienen una pinta fabulosa y me imagino el olor en la casita cuando se estaban horneando los nuditos.
Besitos sin gluten

Mònica ha dit...

Gemma
Si, si fei una olor boníssima, i el gust....els has de provar!
Ptons


Zerogluten
Estos estan hechos con harina de trigo, pero voy a probar con harina sin gluten, porque he probado el pan de queso de Núria (Cocinarte), hecho con harina sin gluten y ha quedado buenísimo, así que la siguiente prueba será con aceitunas.
Besos.

Mònica

Maria ha dit...

Mònica, segur que aquest pa el faig, amb la meva pani, que em dona molt joc. Si puc t'aniré llegin i fins quan torni, unes bones vacances també.
Petons..

La Llibreta Viatgera ha dit...

Mhhh han de ser bonissims aquests panets!! Me'ls apunto pel pròxim sopar amb convidats, quedaran monissims!!

Un petó! beth

Mercè ha dit...

Mònica, quins panets més originals de forma i bons de gust! Aquests els haig de provar! ;)
Petons!

Mònica ha dit...

Maria,
espero que gaudeixis de les vacances, segur que les tens ben merescudes!

Beth,
Son molt fàcils de fer. Prova'ls

Mercè,
Segur que t'agraden, i la foma la pots triar al teu gust.

Una abraçada a les 3 i disculpeu la tardança, he estat uns dies fora i m'he desconectat una mica.
Mònica

Su ha dit...

Fantásticoooooooo

Un besote, que rico, de verdad

Mònica ha dit...

Gracias Su.
Estan riquísimos y combinan con todo, puedes usar la misma masa con distintos rellenos y hacer paecillos variados ideales para una "cena informal", jaja.
Mònica