Tot comença revisant prestatgeries per trobar entre llibres de cuina i receptes recopilades alguna cosa que em cridi l'atenció...aquest és perfecte!: Cocinar mejor que nunca, de l'editorial Everest. Fa anys que tinc aquest llibre i de tant en tant li faig una repassada.
A mi em fascina la xocolata, però amb aquesta calor em ve de gust alguna cosa més refrescant. Em trobo de cara amb la recepta de "Pastel francés de naranja", aquest em va bé, si més no per tenir una idea per la base.
Em vé al cap la crema de llimona de la Mireia Carbó i recordo que la Maria, de La menta fresca, la va transformar en crema de taronja, seria una bona combinació.
Finalment, per la crema de taronja vaig fer servir una recepta del blog Las delicias del buen vivir.
I com que em van sobrar 4 clares de fer la crema de taronja vaig preparar una merenga per decorar el bescuit.
El resultat és el que veieu a la foto i el gust excepcional!. Aquestes cremes, tant la de llimona com la de taronja són increíbles.
Abans de tastar-lo vaig pensar que potser resultaria una mica empalagós, però d'això res, va quedar un bescuit molt esponjós (i això que és fet amb farina sense gluten) i amb un gust molt fi de taronja intensifiat per un farcit d'orange curd i dolçament cobert per una capa de satinada merenga.
Us deixo la recepta tal om la vaig fer perquè n'aprofiteu el que us vagi bé o perquè la feu tal qual.
Bescuit de taronja amb orange curd
Ingredients per la crema de taronja (orange curd):
Ratlladura de pell d'1 taronja
60ml de suc de taronja
2 cullerades de suc de llimona (jo vaig fer servir suc de llima)
60g de sucre
60g de mantega
Ingredients per la merenga
Procediment:
Muntatge
Quan el bescuit sigui fred, es desmotlla i es parteix horitzontalment, es farceix amb una part de la crema de taronja i es torna a cubrir. Amb la resta de la crema napem la superfície del bescuit.
Posem el merenga en una mànega i anem cubrint tot pastís amb topets de merena (els laterals també). Quan sigui tot ple agafem una cullera i, amb el dors, anem fent petits copets damunt els topets de merenga perquè ens quedi aquest acabat desigual (foto).
Finalment enfornem 5 minuts a temperatira màxima (grill) per enrossir el merenga.
I ja està!!, ja el podeu assaborir tranquil·lament.
10 comentaris:
Has fet un remix de receptes espectacular. A vegades, arriscar-se té la seva recompensa, oi? Segur que aquest bescuit de taronja estava deliciós!
BONÍSIM YE QUE SER....
Desde luego si tus experimentos siempre obtienen estos resultados, me apunto al laboratorio.
Chapeau!!!!!!!!!!
Besitos sin gluten
Gemma
Per mi, experimentar és molt gratificant, encara que no sempre surti bé, sempre se n'aprenen coses.
Ah1 i gràcies pq m'has fet adonar que Bescuit s'escriu amb "e" i no amb "i".
Dolors
Ja et dic jo que sí que era molt bo. Llàstima que no vaig fer foto de cap porció tallada per que veiéssiu com era per dins.
Zerogluten
No siempre los experimentos salen bien pero aprendes lo que no debes volver a repetir. jeje
Petons a les 3
Mònica
Monica, no sols ets una experiments a la cuina sino també amb les teves fotos, tan originals, com aquesta del pastís que presentes. T'ha sortit de pastisser.
Mònica, doncs mira, ja en som dues que ens agrada experimentar i barrejar. I aquest bescuit és espectacular!! I de ben segur que boníssim!
Petons!
Maria,
Ja veus que pels meus experiment també em serveixo de les teves idees, jejeje.
Mercè,
Trobo que això d'experimentar a la cuina és genial. Així s'han gestat les grans receptes.
Ptons a les dues!
Mònica
I les satisfaccions que et dona? Moltes felicitats per aquesta superrecepta
Mònica, carai quin remix de receptes!! Unes postres genials!!
Un petó! Beth
Arrozconbacalao,
I tan que et dóna satisfaccions!
Beth,
Sí que és un bon remix, però la barreja queda molt bé.
Una abraçada!
Mònica
Publica un comentari a l'entrada