dimecres, 5 d’agost del 2009

Crema de carbassó i carbassa amb cruixent de pernil ibèric i oli d'alfàbrega

És un títol molt llarg però l'elaboració no és gens complicada.
El que ténen de bo les cremes de verdures és que son bones calentes a l'hivern i fresquetes a l'estiu. També son una bona manera de fer menjar verdura als nens i si hi afegim algún toc especial pot esdevenir un plat força lluït.
En aquest cas no tenia prou carbassó per fer una crema ni prou carbassa per fer-ne una crema , així és que...ho he combinat. Un sofregit, unes quantes herbes aromàtiques i espècies i una decoració improvisada...et voila!, aquesta crema que ha resultat del gust de tots, que això no sempre és fàcil.


Ingredients ( per 6 persones)
1 ceba grossa
3 carbassons grossos
500g de carbassa (de l’allargada)
1500ml de brou de pollastre
Sal, pebre negre, orenga i nou moscada (al gust)
6 llesques fines de pernil ibèric
100ml d’oli d’oliva suau
3-4 fulles d’alfàbrega fresca

Procediment
En una olla amb una mica d’oli sofregir la ceba, el carbassó (sense pelar) i la carbrassa tallats a trossos.
Quan notem que comença a enganxar-se però sense que es cremi, remenar una mica i tot seguit afegir el brou calent i deixar-ho bullir durant 20 minuts amb la sal, el pebre, l’orenga i la nou moscada. Un cop cuit triturar fins que quedi una crema fina.
Mentrestant en un cassó hi posem l’oli i l’escalfem sense que bulli, l’apartem del foc i afegim les fulles d’alfàbrega deixant que s’infusioni durant 10 minuts. Passat aquest temps ho triturem,colem i reservem l’oli per decorar.
Per fer el cruixent de pernil, en una safata de forn estenem un full de paper sulfuritzat damunt del qual posem les llesques de pernil; les cobrim amb un altre full de paper sulfuritzat i a sobre hi posem una altre safata de forn que quedi ben encaixada amb la primera perquè el pernil no es cargoli.
Posem les safates al forn durant 25 minuts a 150º i reservem.

Muntatge del plat
Al fons del plat servim la crema decorada amb una llesca de cruixent de pernil trossejat al centre i un fil d’oli d’alfàbrega.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Aquestes cremes de verdura ens encanten, sempre les pots fer una mica diferent i es poden menjar tan calentes com fredes, que ara a l'estiu és el que ve més de gust. I amb el toc del pernil, encara millor!

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanten les cremes!! I com bé dius tan fredes com calentes són excel.lents!!! I si l'acomapnyes de pernil...mmmmm!!!
Petunets,
Eva.

Mònica ha dit...

Gemma i Eva,
Que bé que encara estigueu per aquí tot i les vacances i la calor.
Som molt poquets els que encara estem davant els fogons i l'ordinador.
Fins aviat maques!
Mònica

Mesilda ha dit...

Hola xocolata,que crema mas buena que has preparado,me gustan tanto en verano como en invierno siempre apetecen....gracias por tu visita,encantada de conocer tu blog,, siempre voy corta de tiempo y no doy para muchas visitas pero me gusta conocer vuestras recetas tan buenas y aprender un monton, asi que voy a dar un vistazo para ver que cosas mas ricas preparas.....un beso y hasta pronto.

La cuina vermella ha dit...

Una foto molt bonica, i una recepta meravellos. M'encanta. Un petó enorme.

Mònica ha dit...

Mesilda, moltes gràcies ja ens anirem visitant.

Vermells, me n'alegro que us hagi agradat.

Un petó a tots
Mònica

Mercè ha dit...

Mònica, una crema sensacional!! I amb el cruixent de pernilet... ummmmm!! ;)
Petons!

bajoqueta ha dit...

Pos si, són bones a l'hivern i a l'estiu i entren la mar de bé :)

Celes ha dit...

Me encanta tu blog, tienes un montón de recetas riquisimas.

Saludos desde Menorca
Celes

Mònica ha dit...

Hola Celes!
Gracias por tu visita. Disculpa el retraso pero estoy de vacaciones y llevaba unos dias fuera de casa.
Qué casualidad!, el martes nos vamos a Menorca.
Hasta pronto.
Mònica