dimarts, 29 de desembre de 2009

Pastissets menorquins



Tots els Nadals esperem amb neguit l'arribada dels "menorquins". De fet no ho són de menorquins però ja fa uns anys que hi viuen.
Els meus cunyats i les nebodes, sobretot elles, ja semblen ben bé de ses illes perquè eren petites quan hi van anar a viure.
No els veiem tan sovint com voldríem però sempre que podem hi fem una escapada per veure'ls i per gaudir dels paissatges d'aquesta illa, gairebé màgica.
Per Nadal són ells qui ens visiten i compartim plegats les festes.
Aquest any també ha vingut en Sebas, l'amic "més amic" de la Paula, que és la petita.
En Sebas sí que és menorquí i ha vingut carregat de sobrassada i de pastissets fets per la seva mare.
Durant les estades a Menorca ja havíem tastat els pastissets però com aquests no, eren boníssims!!, i dic eren perquè en un tres i no res van desaparèixer.
Immediatatment vem demanar la recepta per poder-los reproduir, i aquest matí m'hi he posat.
Els pastissets són una mena de galeta seca que vol tenir un gust similar als polvorons, suposo que és degut al llard de porc i a la canyella.
He de dir que no són gens complicats de fer, però us asseguro que, tot i que han quedat molt bons, no es poden comparar amb els autòctons. A més es fan amb un tallapastes en forma de flor del que jo no disposo, així que ho he fet amb el que més s'hi assemblava.
Gràcies doncs a la mare d'en Sebas per la recepta.

PASTISSETS

Ingredients
1Kg de farina
1/2Kg de ducre
5 rovells d'ou i 1 clara
1/2Kg de llard de porc
pell de llimona i canyella al gust

Procediment
Damunt el mabre ben net fem un volcà amb la farina i al mig hi posem la resta d'ingredients.
Anem pastant poc a poc fins que la pasta se'ns desenganxi de les mans i quedi ben homogenea.
No sé si s'ha de deixar reposar en aquest punt, però la recepta no ho especifica i per tant jo no ho he fet.
S'estira amb l'ajut d'un corró fins a deixar la pasta amb un gruix de 5mm. Es tallen les flors amb el tallapastes i es posen en ua safata que posarem al forn a 180ºC durant 10-12 minuts o fins que siguin rosses.
Tot seguit les deixem refredar i les cobrim amb força sucre glas.

Bon profit!

14 comentaris:

ANNAFS ha dit...

He estat a Mallorca, i tinc una neboda mallorquina, també. Però aquests pastissets no els he provat mai. Hauré de fer-ne que fan una bona pinta...
ptns.

Mar Calpena ha dit...

Jo també els he tastat algun cop a Menorca i són deliciosos. Salut!

josep ha dit...

Mònica,
No m'estranya gens que desapareguessin en un vist i no vist. Si son tan bons com aparenten l'explicació és ben senzilla. Que tingueu un bon any nou. Una abraçada

Gemma ha dit...

Ai, Menorca... quins records... m'encanta aquesta illa, la gent, l'ambient, el menjar... Si aquests pastissets són amb receta menorquina, segur que són una autèntica delícia, un vist i no vist!

ELS PEIXOS ha dit...

Tot el que sigui de les Illes , m´encanta!!!
Bon Any Nou!!

Família d'en Sebas ha dit...

Ens ha agradat molt el teu post sobre els pastissets. Intentarem fer-te arribar un tallapastes perquè puguis fer-los iguals que els que fem aqui.
Us dessitgem un Feliç Any Nou!
Petons!

La cuina vermella ha dit...

Molta llum per aquest 2010, estimada amiga! Molts de petons i alegries.

xocolata ha dit...

Anna,
No ho sé, potser només es mengen a Menorca...

Hola Mar!
Benvinguda. Ja veig que coincideixes amb mi en que són boníssims.

Josep,
De debò que no costen gens ni mica, proveu-los.

Gemma,
Menorca és una illa encantada i encantadora, oi?

Dolors,
Que tinguis tu també un bon any.

Família d'en Sebas,
Sapigueu que el vostre missatge ha sigut la primera alegria d'aquest 2010.
De debò que m'heu fet emocionar, no m'ho esperava gens.
Aquest Sebas és un encant! i pel que veig la resta de la família també.
Els millors desitjos per aques any que encetem avui. Una forta abraçada!

Vermells,
Moltes gràcies pels vostres desitjos de llum!

A tots molt Bon Any!
Mònica

Margarida ha dit...

Se semblen a uns que faig jo, així que imagino com deuen ser de bons.
Que tinguis un Bon Any!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Umm quina cosa més bona!!! es pareixen als crespells mallorquins...són una passada...petonets

illetapitita ha dit...

Que bpns!
I si ens revorden a aquesta illa... Més bons encara!
Bon amy!!

Celes ha dit...

Hola!!!!! He llegit pastissets menorquins, i he pensat un blog de Menorca...despres he vist que no, que era de molt aprop.
Els pastissets son bonissims, jo els tins posats al meu blog.
M'encanta que els fagi gent que no es menorquina.
Una besada molt forta

Mercè ha dit...

Mònica, bon any!!
Aquests pastissets menorquins han de ser deliciosos i és que la foto ja ho diu tot! No m'estranya que voléssin!
Petons!

xocolata ha dit...

Hola noies!
Com ja he explicat a la meva última entrada, he deixat el bloc molt abandonat, però agraeixo de tot cor que tingueu la paciència de fer els comentaris sense esperar-ne resposta.
Una abraçada i moltes gràcies per ser aquí.
Mònica