

PASTÍS DE XOCOLATA TRUFAT AMB CREMA DE TARONJA
Ingredients
Pa de pessic:
6 ous
100g de farina d'ametlles
100g de maizena
2 cullerades soperes de cacau en pols
200g de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
Trufa:
250g de xocolata de cobertura
200g de nata per muntar
Crema de taronja "orange curd" (adaptació de la recepta de Lemon curd de la Mireia Carbó):
Pell ratllada de dues taronjes
120ml de suc de taronja
4 cullerades de suc de llimona
120g de sucre
120g de mantega
8 rovells d'ou
Cobertura de xocolata:
300g Xocolata de cobertura
50g Mantega
150g sucre glaç
Fruita natural
Fulles de menta fresca
Procediment
Per fer el pa de pessic, en un bol posem 4 ous i 2 rovells amb 200g de sucre i batem amb les barnilles fins que augmenti de volum i quedi ben esponjós i blanc. Poc a poc afegir la farina d'ametlles, el cacau i la maizena, que haurem passat per un sedàs juntament amb el llevat, remenant de baix a dalt fins que quedi tot ben integrat i no quedin grumolls. Finalment afegim les 2 clares restants a punt de neu amb molt de comte perque no baixin. Aboquem la barreja en un motlle engrassat de 26cm i coem a 180ºC durant 25 minuts. Rservem.
Per preparar la trufa posem a bullir la nata i quan arrenqui el bull l'aboquem, tot remenant sobre la xocolata trossejada fins que sigui ben desfeta. Deixem atemperar i reservem a la nevera. En el moment de fer servir muntem la trufa amb les barnilles durant uns segons fins que canviï de color. Si es munta molt queda massa forta per poder-la escampar.
Per fer la crema de taronja, en un cassó al foc posar la pell ratllada de la taronja, el sucs de taronja i llimona, el sucre i la mantega fins que arrenqui el bull.
Batre els rovells fins a liquar-los completament i afegir-los al cassó fora del foc. Quan estigui ben barrejat posar-ho al bany maria i remenar continuament fins que la crema es torni espessa. Colar la crema per eliminar-ne impureses i reservar-la a la nevera.
Muntatge del pastís:
Partir el pa de pessic per la meitat i empapar la part inferior amb crema de taronja. Al damunt posar-hi una capa de trufa d'un centímetre de gruix i posar a sobre laltre capa de pa de pessic. Tornem a empapar amb crema de taronja, posem una altre capa de trufa del mateix gruix que l'anterior i allisem bé per posar a sobre la cobertura de xocolata que haurem preparat desfent la xocolata amb la mantega al bany maria i afegint el sucre glaç fins que estigui ben desfet. Napem tot el pastis amb la cobertura i deixem refredar completament perquè s'endureixi una mica. Decorem amb fruites naturals i fulles de menta i el servim acompanyat amb una mica de crema de taronja.
Bon profit!
19 comentaris:
Bona nit maca!!
Encara que tardis molt , si després fas tot aixó , val la pena !!
Felicitats per el post.
La decoració és preciosa :-D
Jo canviaria la taronja, no m'agrada gens barrejada amb xocolata... però això no és cap problema!
A vegades val la pena esperar...m'encanta la combinació de taronja i xocolata...li escau moltíssim...ara en menjaria un tallet! Sé que ja no en queda...però tampoc puc!
Ptnts
La combinació de xocolata i taronja m'encanta, com tu dius s'ha de tastar. Una abraçada
Dolors,
Moltas gràcies per la teva fidelitat
Surfzone,
Ja és ben cert que sobre gustos no hi ha res escrit, a mi m'encanta!
Marta,
Ja e som dues que ens agrada la combinació.
Josep,
Eh que és bona?...aquell gustet àcid amb l'amargor de la xocolata...mmmm!!!
Un petó a tots
Mònica
I aquest és precisament el problema... com que li agrada a molta gent, a la majoria de restaurants hi ha aquesta combinació. A les receptes de casa, ho puc canviar... a les del restaurant, no :-(
El teu pastís és espectacular, de debó, és una passada. Molts petons bonica.
Ostres, Mònica!!!! et fas esperar noia!! però com arribes et fas notar!! jajaja
Quin pastís més maco i segur que molt i molt bó!!! a casa ens agrada molt la combinació de la taronja amb la xocolata, de ben segur que aquest ens agradaria!!
UN PETONARROOOO!!!
ISABEL
Vermells,
Moltes gràcies. Era boníssim!
Isabel,
Si noia, és una combianació que té molts adeptes. Aquesta crema de taronja la va fer la Mireia Carbó en una de les seves classes però amb llimona. És molt fàcil i molt bona.
Molts petons
Mònica
Que cosa mas buena¡¡me encanta esta combinacion del chocolate y la naranja,ccomo has podido comprobarjajaja..La tarta es preciosa me gusta mucho como la has decorado...en cuanto a que nos falta tiempo,tienes razon,nos faltan horas al dia.
Besets.
Va bé que de tant en tant algú no tingue temps i tingue el blog una mica paradet perquè no donem a l'abast en tanta recepta! Bé a mi me passa això almenys. Així tenim temps de disfrutar de les fotos i anar en més calma mirant ingredients i tot.
Se veu un pastís genial, i encara que a mi no m'agrada la xocolata el poso a favorits per a alguna celebració :)
Alucinada estic de la presentació!!! sembla de pastisseria!!!
Petunets,
Eva.
Nenaaa quina passada...si tan sols el nom ja fa gola!!!!la presentació és total, m´ha agradat molt i segur que estava boníssim!!! petonetssss
Mónica; el que es bo es fa esperar... si a més a més l'estona és aquesta combinació de xocolata i taronja acompanyada amb fruites naturals... deliciós Mónica. Que vaigi de gust Mónica. Josepb.
A tots, us agraeixo moltíssim els comentaris.
Una abraçada
Mònica
Sort que al final t'has decidit a posar la recepta, perquè amb aquesta pinta que fa seria imperdonable no posar-lo al blog! La combinació de la taronja amb la xocolata és una autèntica delícia, segur que va ser perfecte pel teu aniversari :)
aquest pastís fa honor al teu nom a la xarxa, magnífic. i per molts anys, encara que sigui amb dos mesos de retard :)
Gemma,
Em penso que som majoria els adeptes a la combinació de xocolata i taronja, és boníssima!
Manel,
Moltes gràcies. No és mai tard!!
Mònica
Aquesta recepta es apta per a celiacs,oi?
Gràcies!
Publica un comentari a l'entrada