diumenge, 22 de novembre del 2009

Terrina de peu de porc amb butifarra negre

Seguint amb el menú d'aniversari, el plat que va servir d'entrant, entre d'altres, va ser aquesta terrina de peu de porc amb butifarra negre.
La recepta és molt senzilla considerant que el resultat visual i gustatiu ens podríen fer pensar en una complicada preparació.

Es menja com un paté, tallat a llesques fines i acompanyat de torrades.
La recepta me la va passar una veïna i per tant no en sé l'orígen per poder-lo citar.
És la primera vegada que preparo aquest entrant i he de dir que encara no li he agafat del tot el truc.
Aquests plats tant senzills normalment necessiten de toc personal que els hi acaben de donar exel·lència i jo encara no me l'he fet meu!.

TERRINA DE PEU DE PORC AMB BUTIFARRA NEGRE

Ingredients

3 peus de porc
1 butifarra negre
1 pastanaga
1 fulla d'api
1 ceba
1 fulla de llorer
Sal
Brou de coure els peus de porc

Procediment
En una olla grossa hi posem l'aigua, els peus de porc, les herbes per fer el brou i la fulla de llorer i ho fem bullir tot unes 3 hores. Cap al final hi afegim la sal al gust.
Treiem els peus i els deixem refredar una mica per poder-los desossar i trinxar ben petits.
Trinxem també la butifarra i la posem juntament amb els peus en una paella amb una mica d'oli perquè s'enrosseixi.
Un cop fet això posem la barreja en un motlle allargat i la cobrim amb el brou de bullir els peus.
Ho posem a la nevera unes hores per tal que la gelatina del brou agafi prou consistènia per poder-la tallar.
Ho servim a talls fins acompanyat de torradetes.
Bon profit!

7 comentaris:

ANNAFS ha dit...

Em sembla una proposta molt interesant, segur que ho provaré ben aviat.
ptns.

La cuina vermella ha dit...

Mare de déu quina bona idea, m'encanta.

El cullerot Festuc ha dit...

Doncs per no haver-li agafat el punt t'ha quedat de luxe!
Petunets,
Eva.

illetapitita ha dit...

Doncs trobo que és molt interessant per uns entrants variats.
A veure quin toc personal li poses!
Una abraçada!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

No he preparat mai peus de porc, la meva mare els fa deliciosos i al meu pare li encanten...potser m´animaré a fer aquesta recepta...petonets

Mònica ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris.
Una abraçada!
Mònica

Mesilda ha dit...

Tiene buena pinta,me encanta como entrante,tomo nota.
Besets.