dimecres, 29 de juny del 2011

Lluç amb patates




Normalment no acostumo a cuinar massa peix perquè no surto de la planxa, el bullit i el forn, però l'altre dia em van explicar aquesta recepta, bé una de semblant que jo després vaig adaptar a la meva manera, i va quedar boníssima.

Això pels grans, és clar, perquè l'opinió dels 2 adolescents i el preadolescent que tenim a casa no va ser la mateixa, tot i que tothom s'ho va acabar tot.

Es veu que en aquesta etapa de la vida ja passa això...tu ho veus blanc i ells negre, tu ho trobes boníssim i ells.....més val no dir l'expressió que acostumen a fer servir!




INGREDIENTS


PEL FUMET

l'espina i el cap del lluç

1 porro, 1 fulla d'api, 1 pastanaga, 1 tomàquet madur, 2 grans d'all, 1 branca de farigola, 1 fulla de llorer, unes boles de pebre negre i 1 cullerada de pebre vermell dolç

Sal

Oli d'oliva

1,5l d'aigua


PER LA PICADA

4 grans d'all

un bon grapat de julivert fresc

1 grapat d'avellanes torrades

1 grapat d'ametlles torrades


PEL PLAT

1 lluç tallat a filets

4 patates grosses tallades a daus

Farina (per enfarinar el peix)

Oli d'oliva

Fumet de peix ( per cubrir el peix i les patates)



PROCEDIMENT

En una olla alta hi posem un raig d'oli d'oliva i sofregim les verdures tallades a trossos petits amb la fulla de llorer, la branca de farigola i els grans d'all.

Quan comencin a enrossir hi posem les espines del peix i la cullerada de pebre vermell dolç. Li donem unes voltes i ho cobrim d'aigua (aproximadament 1,5l)

Deixem que arrenqui el bull, hi tirem la sal i deixem coure durant 30 minuts.

Un cop fet, el colem i reservem.

En una cassola amb oli fregim els daus de patata i a mitja cocció hi aboquem la picada que haurem fet amb els ingredients esmentats, diluida amb una mica daigua. Deixem fer "xup-xup" i afegim el peix que haurem enfarinat i fregit prèviament, hi aboquem el brou fins que cobreixi el peix i les patates i ho deixem coure tot junt 5 minutets més.


Aquest plat encara és més bò si el deixem reposar unes hores.

Espero que us agradi!

Mònica

1 comentari:

La Taula d'en Bernat ha dit...

A mi em fa molt bona pinta i és una altra manera de presentar el lluç, amb un bon suquet per sucar-hi pa!

Salutacions!
Anna