diumenge, 31 de gener del 2010

El bloc abandonat

D'ençà de l'última entrada, a finals de desembre, tinc el bloc totalment abandonat. De tant en tant faig una escapadeta curta per alguns dels meus blocs preferits, però poca cosa.
Tan és així que fins i tot la meva germana, l'Elisabet, m'ha fet un toc d'atenció pel meu enderreriment i ha tingut la brillant idea d'enviar-me algunes fotografíes de receptes extretes del bloc cuina per llaminers i del llibre de l'Elena G. Melero, Cuinar sense recepta.
M'ha fet tanta il·lusió que he pensat que a partir d'ara podem compartir el bloc i publicar receptes conjuntament.
A ella encara no li he dit, però segur que hi estarà d'acord, espero...jajaja!
Serà una manera de portar el bloc més al dia. Ella també és una bona cuinera i té molta traça, sobretot amb les decoracions.
Moltes vegades hem somniat juntes en portar a terme algun projecte relacionat amb la cuina, però sempre s'ha quedat en això, un somni.
Aquest temps que he estat tant aturada en qüestions de cuina té el seu motiu, en primer lloc, després de reis, vaig decidir posar-me a dieta per perdre pes i per tant ja no faig plats tan elaborats i menys encara dolços. D'altra banda, també he estat ocupada, juntament amb la meva germana, en un nou projecte que tot just comença a agafar forma i que ja explicarem si tot arriba a bon port. De moment el que tenim és molta feina i moltes ganes de portar-lo endavant.
Per ara seguirem amb la cuina, i espero que a partir d'ara, també les dues juntes.
Us deixo tot seguit la recepta de la coca d'Anís del llibre Cuinar sense recepta, juntament amb els comentaris que va fer l'Elisabet.

COCA D'ANÍS

Ingredients

1 iogurt que servirà també per mesurar

4 ous (separem les clares dels rovells)

400g de sucre

400g de farina

llet

Anís dolç

nous

panses

pinyons

oli

anís dolç

1 sobre de llevat

Procediment

Batem els rovells i hi posem els 400g de sucre, la mesura d'un iogurt de llet, una mesura d'oli i una mesura d'anís dolç. Pesem 400g de farina i els barregem amb la massa. Al final hi posem les clares i un sobre de llevat. Per sobre ho guarnim amb nous, panses i pinyons. Ho posem al forn a 160-180ºC (segons el forn). L'hi tenim una mitja hora. Al final de tot hi afegim una mica de sucre i ho posem al gratinador.

En aquest cas no hi vaig posar ni els fruits secs ni el sucre per gratinar, però així també queda molt bona.

La recepta no acaba d'estar ben explicada al llibre, perquè a l'apartat d'ingredients no hi apareix ni la llet, ni la farina ni l'anís.

És d'aquelles receptes en les que et trobes "ingredients sorpresa" mentre estàs fent el pastís perquè no estaven especificats abans. Fa una ràbia això!!!

Suposo que per això el llibre es diu "Cuinar sense recepta" :-)

Elisabet