dilluns, 24 d’agost del 2009

DE VACANCES!

Fins aviat!

dimecres, 5 d’agost del 2009

Crema de carbassó i carbassa amb cruixent de pernil ibèric i oli d'alfàbrega

És un títol molt llarg però l'elaboració no és gens complicada.
El que ténen de bo les cremes de verdures és que son bones calentes a l'hivern i fresquetes a l'estiu. També son una bona manera de fer menjar verdura als nens i si hi afegim algún toc especial pot esdevenir un plat força lluït.
En aquest cas no tenia prou carbassó per fer una crema ni prou carbassa per fer-ne una crema , així és que...ho he combinat. Un sofregit, unes quantes herbes aromàtiques i espècies i una decoració improvisada...et voila!, aquesta crema que ha resultat del gust de tots, que això no sempre és fàcil.


Ingredients ( per 6 persones)
1 ceba grossa
3 carbassons grossos
500g de carbassa (de l’allargada)
1500ml de brou de pollastre
Sal, pebre negre, orenga i nou moscada (al gust)
6 llesques fines de pernil ibèric
100ml d’oli d’oliva suau
3-4 fulles d’alfàbrega fresca

Procediment
En una olla amb una mica d’oli sofregir la ceba, el carbassó (sense pelar) i la carbrassa tallats a trossos.
Quan notem que comença a enganxar-se però sense que es cremi, remenar una mica i tot seguit afegir el brou calent i deixar-ho bullir durant 20 minuts amb la sal, el pebre, l’orenga i la nou moscada. Un cop cuit triturar fins que quedi una crema fina.
Mentrestant en un cassó hi posem l’oli i l’escalfem sense que bulli, l’apartem del foc i afegim les fulles d’alfàbrega deixant que s’infusioni durant 10 minuts. Passat aquest temps ho triturem,colem i reservem l’oli per decorar.
Per fer el cruixent de pernil, en una safata de forn estenem un full de paper sulfuritzat damunt del qual posem les llesques de pernil; les cobrim amb un altre full de paper sulfuritzat i a sobre hi posem una altre safata de forn que quedi ben encaixada amb la primera perquè el pernil no es cargoli.
Posem les safates al forn durant 25 minuts a 150º i reservem.

Muntatge del plat
Al fons del plat servim la crema decorada amb una llesca de cruixent de pernil trossejat al centre i un fil d’oli d’alfàbrega.

dissabte, 1 d’agost del 2009

Benvingut MAX!

Ahir va arribar un nou membre a la família, el MAX. Després d'un llarguíssim dia d'espera per fí es va decidir a sortir. Es veu que s'hi estava molt bé en aquell petit cau calentó en el que es gronxava suaument sentint l'agradable cançó de bressol que entonava el cor de la seva mare, i li feia una mica de mandra descobrir què era el que l'esperava a fora.
Ara, ja en braços dels seus pares, descansa tranquil i content esperant la visita d'avis, tiets i cosins que tantes ganes teníem de coneixe'l.
Benvingut MAX!
Per celebrar la seva arribada he pensat preparar alguna cosa dolça, petita i deliciosa com ell i buscant, buscant m'he decidit per uns muffins especiats de xocolata, recepta del llibre Muffins, pequeñas exquisiteces para todos los paladares . Com que el MAX encara és molt petit, jo he nomenat la recepta Petits muffins especiats de xocolata perquè, enlloc de fer-los en motlles de madalena els he fet en uns motlles per a tartaleta però de tamany petit.
De fet, i per ser fidel a la meva pròpia tradició, no he seguit la recepta al peu de la lletra sino que he fet algunes modificacions.

Ingredients
250g de farina
2 culleradetes de canyella en pols
1/2 culleradeta de vainilla en pols
1/2 culleradeta de pebre negre en pols
1 culleradeta de cacau en pols
2 i 1/2 culleradetes de llevat en pols
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
Pell ratllada d'una taronja
1 ou
130g de sucre
80ml d'oli vegetal
250g de iogurt
75ml de cafè fred
xocolata a trossos
Procediment
Preescalfar el forn a 180º. Untar els motlles amb mantega i cacau en pols.
Barrejar els ingredients secs i reservar.
En un bol batre l'ou amb el sucre, l'oli, el cafè i el iogurt. Afegir els ingredients sòlids fins aconseguir una massa homogènia.
Omplir els motlles fins la meitat, posar un trosset de xocolata i acabar d'omplir amb la massa.
Posar els motlles al forn durant 20-25 minuts (com que vaig fer servir motlles petits amb 10 minuts n'hi va haver prou).
Un cop cuits deixar reposar 5 minuts i desmotllar. Quan ja siguin freds empolvorar amb cacau en pols.