dissabte, 5 de març del 2011

Pa de carbassa

La carbassa és l'hortalissa oblidada de les nostres cuines. Fins fa pocs anys només es feia servir per afegir al brou, per fer-ne cabell d'àngel (amb la varietat corresponent) i per aprofitar-ne les llavors.
Les seves grans propietats nutritives li han donat un lloc destacat, tan a les cuines domèstiques com als restaurants.
A casa tenim el costum de fer-ne crema, però encara no l'havia provat en la seva vessant més dolça. He fet pastís de pastanaga i també de boniato, però no de carbassa.
Buscant receptes per la xarxa vaig topar amb aquest pa de carbassa que us explico tot seguit.
Pels que volgueu consultar la recepta original cliqueu aquí.

PA DE CARBASSA
500g de farina
1 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta de nou moscada
1/2 culleradeta de sal
2 culleradetes de llevat
250g de carbassa cuita
250g de sucre
2 ous
125ml de llet
60ml oli
250g de fruits secs: nous, pinyons i panses de corint

Pelem la carbassa, la tallem a daus i la bullim durant 20 minuts o fins que sigui tova. La deixem escórrer i quan sigui freda la premsem bé entre les mans per extreure l'aigua. Pesem 250g d'aquest puré i reservem.
En un bol tamisem els ingredients secs excepte el sucre.
D'altre banda, amb una forquilla, barregem la carbassa amb el sucre i seguidament i anem afegint la farina tamisada en diverses vegades.
Quan tinguem una massa homogènia i abocarem els 2 ous semibatuts, la llet i l'oli i tornarem a remenar.
Finalment hi afegim els fruits secs remenant per tal que quedin ben repartits i aboquem la massa en un motlle de plumcake.
Coem el pa al forn durant 60 minuts a 180ºC i llest.
Tot i que el resultat és un pa dens, és boníssim i gens empalagós perquè no és gaire dolç.
Em va agradar molt sucat amb mantega per esmorzar, proveu-ho!

Bon profit!
Mònica