dilluns, 25 d’abril del 2011

Les mones d'aquest any





Com cada any, el dia de la mona és especial i comporta tot un ritual.


Ja fa uns anys, exactament 9, que vaig començar a fer la mona de les meves nebodes amb la figura de xocolata inclosa.

Fa 19 anys, a la Berta, que és la neboda més gran, només li feia el pastís i comprava la figureta.

Des que va néixer l'Emma, que ara té 9 anys, els faig les figures i el pastís i cada any és diferent.

De fet jo no sóc la padrina de les nenes, el padrí és el meu marit, però sóc padrina de la meva germana l'Elisabet que, des que és mare, sembla que això de la mona li fa més gràcia i l'any passat va començar a queixar-se perquè ella també volia una mona. Així doncs aquest any he fet 3 mones, la de l'Emma amb una gallina, la de l'Elisabet amb un pingüí i la de la Berta amb fitxes de dominó.

Totes 3 són fetes amb una base de pa de pessic i la de la gallina porta cobertura de crema de mantega. Les altres dues porten sucre llustre per decorar.


PA DE PESSIC

150g de sucre

150g de farina

pell de llimona ratllada

4 ous

Separar els rovells de les clares i batre els primers amb el sucre fins que blanquegi i dobli el volum. Afegir la pell de llimona i la farina tamisada remenant amb cura fins que no hi hagi grumolls.

Finalment, muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la massa amb compte perquè no baixi.

Abocar-ho en un motlle engrassat i coure 25 minuts al forn a 170º.


CREMA DE MANTEGA

250g de mantega a temperatura ambient

100g de sucre llustre

2 rovells d'ou.


Remenar bé els rovells amb el sucre i després afegir la mantega remenant fins aconseguir una crema fina que ens servirà per farcir i/o cubrir el pa de pessic. També podem posar-la en una màniga pastissera per decorar el pastís.



2 comentaris:

Mercè ha dit...

Mònica, déu n'hi do fer 3 mones amb les figures de xocolata incloses!! Que xules!! Segur que els fillols van quedar ben encantats. :)
Petons!

Mònica ha dit...

Gràcies Mercè.
Sí que és una feinada, però la faig molt a gust!
Mònica