divendres, 29 de maig del 2009

Licor de cirera, la recepta

El que us deia, la recepta del licor de cirera. Us recomano que no dubteu a fer-lo, doncs no té cap complicació, l'única cosa que necessiteu és temps de maceració i preparar-lo en temps de cireres, és clar!

Licor de cirera

Ingredients:

1 Kg de cireres d'una verietat àcida i de carn consistent (per exemple la varietat Starking)
750g de sucre (si us agrada més dolç es pot fer amb 1Kg de sucre)
1 troç de canyella en branca
1/4 de nou moscada
5 claus d'olor
1l. de conyac

Procediment:

Cerqueu un envàs suficientment gran i amb el broc gros per poder-hi fer passar les cireres senceres però sense la cua.
Nosaltres fem servir els envasos de vidre de les garrafes de 8l. També és important trobar un tap que hi ajusti bé.
Poseu el sucre dins la garrafa i seguidament aneu-hi posant les cireres, tapeu bé i deixe-ho a sol i serena fins que el sucre s'hagi dissolt del tot i quedi un líquid de color vermell junt amb les cireres. Ara és el moment d'afegir-hi les espècies i el conyac.
Aquest és un pas important del procés, heu de ser curosos en el moment de tapar l'envàs perque d'això dependrà que el licor us surti perfecte. El millor és fer servir un tap de suro que ajusti molt bé perque no entri aire i acabar-ho de subjectar amb un cordill ben apretat perque durant el procés de maceració la barreja fermenta i genera gas, amb la qual cosa si no estés ben ajustat, el tap sortiria disparat.
Un cop fet això deixeu aquesta barreja a sol i serena durant 40 dies i 40 nits i remeneu-ho suaument cada dia. Passat aquest temps envaseu el licor en ampolles i les cireres que queden al fons les guardeu en pots cobertes amb el licor.
No cal esterilitzar perque el mateix alcohol i el sucre les conserven. Tasteu-les, són delicioses!!, soles, en postres i al rostit.
Que tingueu sort!
Ja em direu què us sembla.

Ah!, una altre cosa. No llenceu les cues, deixeu-les assecar al sol i guardeu-les. La infusió de cues de cirera és un bon remei en cas de cistitis.

13 comentaris:

  1. Ostres!! que interessant...
    si,que ho faré,encara que la cuine no sigui el meu fort,també m'agrada. Seguire el teu consell
    ja et diré el que.
    Cordialment.

    ResponElimina
  2. A mi els licors no m´agraden , però potser que ho provi de fer...

    ResponElimina
  3. Hola mònica, moltes gràcies per la teva visita i comentari!!!
    Aquest licor ha d'estar boníssim!!! i quina presentació més bonica...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Mònica,

    Les cireres són una de les meves fruites preferides, encara que no he fet mai licor. Trobo molt encertat el suggeriment que fas de posar-ne un rajet a sobre d'un gelat.

    Sent de Torrelles de Lobregat les tens ben a mà les cireres bones, eh?

    ResponElimina
  5. hola, yo no soy de licor , pero solo por al color tan chulo que queda lo probare ,saludos

    ResponElimina
  6. Mònica, m'encanten les cireres, i no n'he fet mai licor!! Però el teu suggeriment de posar-lo a un rostit... impressionant!! :)
    Merci per la recepta!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Angeles
    Gracias por tu comentario y por la visita.
    A pesar de que no te gusten los licores pruébalo, aunque solamente sea por comerte las cerezas impregnadas de licor, son riquíssimas!

    Mercè
    És molt fàcil de fer, i de debò que val la pena.
    El que jo proposo afegir al rostit son les cireres que queden dins el licor, com si fóssin prunes, però segur que també deu ser molt bò posar-hi aquest licor en lloc de vi ranci o conyac.

    Una abraçada!
    Mònica

    ResponElimina
  8. Mònica, trobo genial, aquestlicor i els usos que n' hi podem donar.

    Ahhhh m' apunto el remei de les cues de les cireres ;)

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  9. Gràcies Beth!
    Estic contenta que t'hagi agradat.
    Una abraçada!
    Mònica

    ResponElimina
  10. Hola!! et copio la recepta, m´ha agradat molt i penso fer-la...petonets

    ResponElimina
  11. Me parece genial que te hayas decidido a crear este blog y además con tu profesión creo que podrás ayudar un montón.
    Este licor tiene una pinta fabulosa.
    Solo una sugerencia, podrías poner un traductor para que los que no hablamos catalán podamos entender todo lo que explicas y tus maravillosas recetas.
    Millones de besitos sin gluten para toda la familia

    ResponElimina
  12. Hola MªJosé!
    Ara ja sé qui ets!
    Espero que t'agradi.
    Petonets


    MªLuisa!
    Me alegro de haber recibido tu comentario y gracias por tu sugerencia. Soy tan nueva en esto que ni siquiera conocía la posibilidad de añadir un traductor al blog. Voy a investigar y en cuanto lo encuentre lo pongo.
    Gracias.
    Un beso!

    Mònica

    ResponElimina
  13. Conyac, canyella i clau afegits(espero que la nou moscada no sigui imprescindible)... 40 dies i veurem com estarà aquest licor! de moment sembla que prou bo! Gràcies per la recpeta!

    Litus!

    ResponElimina